Както вече е известно, Васил Божков и семейството му от днес са

...
Както вече е известно, Васил Божков и семейството му от днес са
Коментари Харесай

Как Божков се е прибрал у нас! Разкритие на топ адвокат

Както към този момент е известно, Васил Божков и фамилията му от през днешния ден са с защита, поискана от самия него.

" Това позволение има своята предистория. Искането е било направено, не е известно по кое време и по какъв мотив. За момента юрист Гатев заяви, че няма ново съображение, настояването е повторило остаряло предложение, при което обвиненият Божков се усеща заплашен в процесуалната обстановка, в която е той ", коментира адвокат Явор Нотев в " Денят ON AIR ".
-->
Според него Васил Божков не е дошъл в страната ни като арестувано лице.

" Видяхме, че господин Божков се върна с полет като елементарен жител. Всички сме виждали по какъв начин се завръщат лица, които са със съответна защита поради това, че те са арестувани по време на полета и доставянето им в избрана страна.

Около него нямаше защита, белезници или други реквизити, които нормално отличават лицата, принудително изведени от една страна. Нищо от това не видях. Слезе с цивилен полет и излезе през ВИП терминала на летище София. Неговото състояние не съответстваше на това на арестанта ", разяснява адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи нито Божков, нито неговият юрист имат задължението да бъдат " изчерпателни и точни в задължението на това, което е предмет на разпита ".

" Призовавам да сме по-трезви, когато се отнасяме към информацията какво се е случило в кабинета на следователя. Ние не обсъждаме някакви данни, които са тествани, достоверни. Несериозно и лековато е да твърдим, че държанието на обвинявания ни дава учредения да считаме, че е подписана някаква сделка или че такава ще бъде подписана ", разяснява Нотев, написа novini.bg.

" Като институция, която е дефинирана от законите в страната, е длъжна да работи по избран метод. Струва ми се, че измененията са в средата, в която работи прокуратурата, биха била в посока да изискат прокурорите да си изпълнят отговорностите, да ги създадат по-предпазливи в дейности, които биха били в отклоняване от техните отговорности. Разчитам, че тази промяна, която настана, по някакъв метод ще обезкуражи този, който желае да злоупотреби ", сподели юристът.

" Не мисля, че каквото и да е развиването на този проблем, ще имаме евтина продукция и заобикаляне на закона, което да ни остави изцяло разочаровани, тъй че истината и законността да са изтекли сред пръстите ", уточни Нотев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР